Brandveiligheid in huis

In Nederland zijn ongeveer 15 woningbranden per dag. Hoe veilig is uw huis?
Brand is sneller dan de brandweer. Een klein brandje kan zich binnen 3 minuten ontwikkelen tot een enorme vuurzee. Tussen het moment dat een brand wordt gemeld en het moment dat de brandweer zich ter plaatse meldt, verstrijken ongeveer 8 á 15 minuten. In die periode kan de brand zich steeds verder uitbreiden.
Het is daarom van groot belang dat een brand zo snel mogelijk wordt ontdekt, zodat u op tijd uw huis kunt verlaten. Door goed werkende rookmelders in uw huis op te hangen, zorgt u ervoor dat u tijdig wordt gewaarschuwd.

Heeft u al een rookmelder in huis?
Het aantal rookmelders hangt af van de grootte en indeling van de woning. Plaats minmaal op elke verdieping een rookmelder. Het veiligst is om in elk vertrek een rookmelder te plaatsen, met uitzondering van de keuken, badkamer en garage. Dit veroorzaakt onnodig alarm door stoom, vocht en stof.
Nog geen rookmelders in huis? Kies dan voor brandveiligheidspakket 1.

En als u al rookmelders heeft geplaatst in uw huis, heeft  u eraan gedacht om er ook één op zolder te hangen? En als u een rookmelder op zolder heeft hangen, is deze dan op de juiste en meest veilige manier bevestigd, in de nok en horizontaal zodat de rookmelder razendsnel kan reageren in geval van zolderbrand?

Juist geplaatste rookmelders redden jaarlijks honderden levens.

En staat op zolder ook uw cv ketel?
Onlangs was het nog in het nieuws: Brandweer slaat alarm! Meer slachtoffers door koolmonoxide van slechte cv-ketels
03-11-2014 - Er vallen steeds meer slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging van verkeerd geïnstalleerde of slecht onderhouden cv-ketels.
Uit onderzoek van EO-televisieprogramma Dit is de Dag - Onderzoek kwam onlangs naar voren:

Jaarlijks vallen er honderd gewonden en elk jaar overlijden 10 tot 15 mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Waar het gas voorheen vooral vrijkwam bij open geisers, blijken nu ook cv-ketels gevaarlijk, aldus het onderzoeksprogramma.

Reden temeer om uw huis goed te beveiligen tegen dit reukloze en onzichtbaar dodelijke gas. Nog niet in bezit van een koolmonoxide melder en juist geplaatste rookmelder op zolder, kies dan voor brandveiligheidspakket 2.

Dit brandveiligheidspakket zou eigenlijk iedereen in huis moeten hebben, voor uw eigen veiligheid. Daarom bestel nu ons brandveiligheidspakket.

 1. Kidd koolstofdioxidemelder

  Brandveiligheidspakket 2

  Nog niet in bezit van een koolmonoxide melder en juist geplaatste rookmelder op zolder.

  Normale prijs: € 156,95

  Special Price € 134,95

 2. Kidd rookmelder

  Brandveiligheidspakket 1

  Juist geplaatste rookmelders redden jaarlijks honderden levens.

  Normale prijs: € 217,95

  Special Price € 179,95