Schakelmateriaal

Tips voor het kiezen van schakelmateriaal in je interieur

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, of bezig bent met het bouwen van een huis, ben je waarschijnlijk vooral bezig met de indeling, inrichting en welke kleur er op de muren komt. 

Maar de echte ‘finishing touch’ van het interieur wordt vaak vergeten; het schakelmateriaal. Dit terwijl juist het schakelmateriaal een echte eyecatcher is in het interieur.

We geven je een aantal handige tips voor bij het uitzoeken van je schakelmateriaal.  

 

  • Kies voor hetzelfde merk en voor één serie. Elk merk heeft zijn eigen afmetingen waardoor verschillende merken met elkaar combineren bijna niet mogelijk is. Met het kiezen voor één merk hebben alle schakelaars  dezelfde vorm. Dit zorgt voor eenheid en geeft hierdoor rust.
  • Kies je kleur: schakelaars zijn in verschillende tinten wit verkrijgbaar, dus wees ook hier zorgvuldig en consequent in voor een mooi eindresultaat.
  • Kies een productlijn die alles biedt op het gebied van schakelmateriaal, zodat je alles in één lijn en uitstraling hebt.

Voorbeeldmateriaal beschikbaar

Voor elke smaak is er wel een passende serie schakelmateriaal beschikbaar. Voorbeelden van diverse gerenommeerde merken waar Peter veel mee werkt: Jung, Busch Jaeger, Hager Berker en Gira. Zij bieden allen een complete lijn schakelmateriaal aan.

Vooral de Gira Studio-lijn lichten we graag uit. Het ene schakelmateriaal is het andere niet. Veel mensen denken bij schakelmateriaal aan de standaard witte simpele knoppen om de verlichting mee aan en uit te zetten. Dat is zonde, want wanneer je ziet wat er nog meer mogelijk is, is de kans groot dat je wat anders kiest dan die standaard witte knop.

Met Gira schakelmateriaal haal je kwaliteit in huis, het is anders dan het standaard materiaal. Met de ronde vormen, gecombineerd met hoeken en hoogwaardig glas geef je jouw interieur echte klasse. Het schakelmateriaal is zowel voor inbouw als opbouw beschikbaar. Voor elk interieur is er een passende stijl, wat dacht je bijvoorbeeld van zwart schakelmateriaal? 

In de praktijk blijkt het lastig om uit alle soorten schakelmateriaal een goede keuze te maken. Daar heeft Peter een oplossing voor: van de merken waar hij veel mee werkt, heeft hij een voorbeeld van het schakelmateriaal. Zo kan je kan zelf voelen en zien en of het bij je huis past, zodat je echt de juiste keuze maakt. Heb je interesse? Neem contact op!