Duurzaamheid

Verduurzamen in en om het huis

Tegenwoordig weten we dat de tarieven van gas en elektra behoorlijk kunnen oplopen. Het zoeken naar alternatieven is daarom populairder dan ooit. Daarnaast willen steeds meer mensen verduurzamen, hoe klein of groot ook. Dit levert niet alleen op lange termijn vaak een kostenbesparing op, maar vaak zorgt het ook voor extra comfort.

Wiersma Elektrotechniek gaat mee in de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zo plaatst Peter laadpalen voor elektrische auto’s, past hij de meterkast aan voor zonnepalen of voor een inductie kookplaat. 

 

Eigen laadpaal

Wanneer je een elektrische auto hebt, kan het interessant zijn om een eigen laadpaal te hebben bij de woning. Op lange termijn is een eigen paal voordeliger, én zo kan je op ieder moment laden wanneer jij dat wilt. De installatie van de paal kan je het beste aan een specialist overlaten. Het gaat niet alleen over de laadpaal zelf, maar soms moet er ook een nieuwe groep in de meterkast komen. Peter beschikt over alle kennis om dit op de beste en veiligste manier te installeren.

 

Zonnepanelen en de meterkast

Op steeds meer daken zie je ze verschijnen: zonnepanelen. Een duurzame en op termijn een kostenbesparende keuze waarmee de energierekening er een stuk zonniger uit gaat zien. Krijg jij binnenkort ook zonnepanelen op jouw dak? Peter zorgt graag voor het aanpassen van de meterkast en legt de leidingen in het huis.

 

Inductiekookplaat en de meterkast

Ben je van plan om over te gaan op een inductiekookplaat? Dan is het belangrijk om te kijken of je meterkast hiervoor geschikt is. Wanneer je gaat koken op een inductiekookplaat, ga je in plaats van gas meer elektriciteit gebruiken. Hier moet de meterkast vaak op worden aangepast. Er is een zogenaamde 3 fase groepenkast nodig, in veel huizen zit een 1 fase groepenkast. Je kunt eenvoudig bekijken wat er in jouw meterkast zit: wanneer er twee draden onderaan de meterkast uitkomen heb je een 1 fase groepenkast, komen er vier draden uit dan betekent dit een 3 fase groepenkast. Je kunt altijd een foto maken van je meterkast en naar Peter sturen, hij kijkt dan met je mee en beoordeelt wat er benodigd is. Lees in dit blog meer over de inductiekookplaat.

 

Infrarood Panelen voor verwarming woning

Wat een relatief nieuwe ontwikkeling is, zijn Infrarood Panelen. Deze liggen niet op het dak, maar het is de duurzame variant op de centrale verwarming van de woning. De panelen gebruiken geen gas en verwarmen lokaal de ruimte. De centrale verwarming zoals wij die kennen verwarmt de gehele ruimte, terwijl dat niet altijd nodig is. Met Infrarood Panelen verwarm je dus op een duurzame wijze de ruimte waar jij dat wilt. Voor de levering van deze Infrarood Panelen heeft Peter een samenwerking met Erwin en Manon Jolink van Warmtezondergas.com. De aanschafprijs is met € 225,- per paneel zeker acceptabel te noemen. De panelen komen dus vanuit hen, de installatie verzorgt Peter.

Denk jij aan een van deze verduurzamingsacties? Of wellicht andere zaken op het gebied van duurzaamheid?

Neemt contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wat zeggen onze klanten over ons?

Voor onze nieuwe woning hadden wij specifieke wensen op het gebied van de electriciteit. Wij zijn namelijk gek op ' dimmers'! Via Google kwamen we op deze site terecht en hebben contact opgenomen met Peter. Geweldig, Peter reageerde gelijk op onze mail, heeft alles naar wens ingericht en voor een kleine prijs. Ook zo goed geregeld het uurtarief is inclusief voorrij kosten en het eerste half uur, dus waren we niet teveel geld kwijt aan arbeidsloon. Wij weten wie we bellen als wij een klus hebben!

Henk

Onlangs was er in onze straat brand geweest op zolder en op een dag lag er een folder in de brievenbus over het belang van rookmelders in je woning. Wij waren erg geschrokken en ook in ons huis hing er op zolder geen rookmelder. Gelijk gereageerd via email en Peter heeft snel en vakkundig de rookmelder geïnstalleerd. Fijn dat er vakmensen zijn die precies weten hoe en waar er rookmelders moeten hangen. Bedankt dat je als extra service alle bestaande rookmelders bent nagelopen en ook een koolmonoxide melder hebt geplaatst! Wij kunnen nu weer rustig slapen!

Een blijde familie uit Wapenveld

Bedankt voor de modernisering van onze badkamer. De extra stopcontacten worden goed benut. Voor toekomstige klussen maken wij graag weer gebruik van jouw hulp.

Mulder, Oene

Ons vakantiehuis heeft een groot park, de aanleg van het lichtplan is ontwikkeld en uitgevoerd door Peter. Accuraat en secuur worden de werkzaamheden verricht.

Michelle, Frankrijk

Voor de aanleg van de elektrische instalatie en zwembad verlichting heb ik Peter ingeschakeld. Duidelijke planning, alles is vakkundig en binnen de afgesproken tijd gerealiseerd.

Hubert, Frankrijk

Ik heb mijn interieur aangepast en mijn tuin. Uiteraard hoort hierbij ook nieuwe verlichting. Via een kennis ben ik in contact gebracht met Peter. Goed mee gedacht, en nog kosten besparend want hij heeft mij overtuigd van het gebruik van LED verlichting.

Herma, Apeldoorn

Wij hebben een nieuwe keuken met meer apparatuur. Onze meterkast was verouderd en moest nodig worden aangepast. Via de website kwamen wij uit bij Peter. Een echte vakman, betrouwbaar & vakkundig heeft Peter bij ons een nieuwe meterkast geïnstalleerd. Goed advies, meedenkend en gunstige prijs!

Marcel, Apeldoorn