Even voorstellen

Graag stel ik mij aan je voor!

Ik ben Peter Wiersma, 54 jaar oud en ik woon in Apeldoorn. Al vroeg in mijn kinderjaren was ik bezig met elektriciteit. Met Sinterklaas kreeg ik elektrisch speelgoed, van die dozen waarmee je elektrische verbindingen maakt. Ik vond dit altijd fascinerend en wist al snel: ik wil elektricien worden.

Jong geleerd is oud gedaan

Die wens is vervuld; sinds 1998 ben ik elektricien en in 2003 heb ik Wiersma Elektrotechniek opgericht en doe ik datgeen waar ik zelf de meeste energie van krijg.

Voor veel mensen is de meterkast een onder geschoven kindje; de deur gaat alleen open om de stofzuiger of bezem te pakken, of wanneer de stoppen doorslaan. Toch is een goed georganiseerde meterkast belangrijk voor de veiligheid. Wanneer ik bij mensen thuiskom, maak ik het liefst van de soms aanwezige chaos in de elektra, een gestructureerde meterkast. En dit alles voor een tevreden klant, ik ben nog altijd blij dat ik voor dit vak gekozen heb.

Waarom Wiersma Elektrotechniek?

Voor mij geldt: afspraak is afspraak. Ik houd van duidelijkheid, ik ben transparant, eerlijk en denk altijd in het belang van de klant. Dat wat ik maak is geen tijdelijke oplossing, maar het is altijd toekomstbestendig. Ik ben een harde werker en ga voor kwaliteit, ik stop pas wanneer alles voor de volle honderd procent klopt en veilig is.

Mijn doel: tevreden klanten

Dat ik nog steeds met veel plezier aan de slag ga, komt zeker ook door de mooie situaties die ik meemaak tijdens mijn klussen. Zo was ik onlangs benaderd door een jong stel. Zij wilden hun net gekochte, bestaande huis compleet voorzien van nieuwe elektra en bedrading. In twee weken tijd heb ik de hele woning gestript en vervolgens nieuwe bekabeling en nieuw schakelmateriaal aangebracht. Ik kreeg vanuit hen het volledige vertrouwen; met de sleutel in de hand kon ik aan de slag om daar de klus te klaren. En dit naar volle tevredenheid. Daar doe ik het voor!

Elektriciteit en veiligheid

Dat het aspect veiligheid ook bovenaan staat, blijkt uit het feit dat ik al een aantal keer brand heb weten te voorkomen. Op een avond werd ik gebeld door een mevrouw die een brandlucht rook en niet wist waar dit vandaan kwam. Ik ben direct gaan kijken en ontdekte dat een dimmer aan het doorbranden was. Dit was met zekerheid een brand geworden als ik hier niet ingegrepen had.

Ik adviseer mensen altijd een specialist in te schakelen als je zelf geen tot weinig verstand hebt van elektrotechniek. Ga niet zelf experimenteren, niet weten wat je doet is gevaarlijk. En mocht je wel weten wat je doet; ga altijd voor degelijke materialen, goedkoop is uiteindelijk duurkoop.

Wil jij jouw meterkast ook eens onder handen laten nemen? Of heb je een andere wens op elektrotechniek gebied? Neem contact met mij op!